Založ si blog

Pozitívna korupcia – pridaj sa aj ty

Pravdepodobne vám neunikla správa alebo video ako ruský agent podpláca redaktora Hlavných správ.

Nuž čo k tomu dodať, táto situácia len potvrdzuje moju vlastnú myšlienku ktorú v sebe nosím už nejaký čas:

„Nieto motivovanejšieho človeka na svete ako podplatený Slovák“

Túto myšlienku si zapamätajte pre mňa má veľmi hlboký význam lebo podľa mňa presne pomenúva úplne ten najzákladnejší problém našej spoločnosti.

Je to túžba po ľahko zarobených peniazoch, a najlepšie úplne bez práce.

Úplatky? Deje sa to bežne, akurát objednávateľ sa mení, názov denníka sa mení, spôsob úplatku sa mení, ideológia sa mení. Korupcia ostáva.

No ale hlavný bod v tomto blogu je moja ďalšia myšlienka.

Čo tak podplatiť nejakých politikov a novinárov aby konečne pracovali len pre Slovensko? 

Možno to jediné by pomohlo.

Veď to by bolo revolučné!

Si predstavte situáciu, takto z lesika by vyšiel Heger a nejaky agent. Agent by mu daval v obalke uplatok zo slovami aby schvalil zakon ktory by pridal pomoc ľuďom v núdzi napríklad. Napriklad.

Ved to by bola slovami progresívnymi len taka Pozitivna korupcia. 🙂

Normálne by mohol vzniknúť nejaký transparentný účet kde by ľudia prispievali. Jeden 1 euro ďalší 5 ten niekto 500 nejaka firma aj viac vyzbierali by sme sa na to ako na nejaký startup, bola by normálne hodená téma a koľko približne sa predpokladá výška úplatku a ľudia by prihadzovali tam ktorá téma sa im najviac pozdáva ktorú by chceli riešiť.  No a potom by bol vybratý nejaký agent a ten by oslovil politika dal by mu to v pekne v obalke niekde na tajnom mieste aby aj ten politik alebo ina zapredaná žumpa mal ten svoj pocit vyšmelených penazí. Vsetci budeme spokojní. Čo vy na to?

Dúfam že pobavilo. 🙂 Ale teraz vážne.

Zamyslime sa vážení. Cele toto je len o nás ľuďoch. Politici, zapredaní novinári, každý zloduch pochádza z našich radov.

Ked bude spoločnosť vyspelá bude schopná vyprodukovať aj dobrého politika. Verte mi

 

Exkluzívny rozhovor s umelou inteligencou o demokracii

24.01.2023

O umelej inteligencii (A.I.) sa v posledných časoch hovorí veľmi veľa. Hlavne preto že v posledných rokoch zaznamenala veľký pokrok. No treba podotknúť že túžba ľudstva zostrojiť stroj ktorý bude mať ľudské schopnosti je veľmi stará. Začalo sa hovoriť aj aplikovaní A.I. do súdnictva. a iných rozhodovacích procesov. Ostal som zhrozený. Kam sa podelo ľudstvo? No [...]

Za všetko môžeš ty, ja, aj oni

22.01.2023

Tento blog je tak trošku odpoveď na moj minulý blok a jeho debatu pod ním. Som rád že moje úvahy podnecujú reakcie. Bol by som ešte radšej keby podnietili plodnú debatu. Ale to už z našej podstaty nie je možné. Slovenský národ má okrem pekných vlastností aj veľmi veľa zlých. Skúsim ich vymenovať pomocou slovných výrazov v niekoľkých bodoch. -sýty hladnému neverí [...]

Nedemokratické referendum

22.01.2023

Áno referendum je zo svojej podstaty velmi demokratické. No svoju demokraciu stráca ak je podmienka na platnosť referenda tak vysoko. (Konkrétne 50percentná účasť. ) Prečo? vysvetlím. V referende su v zásade len dve odpovede. ÁNO a NIE. Ak chcete hlasovat ÁNO tak mate len jednu možnosť: ist hlasovať. No tí čo chceju odpovedať NIE maju dve možnosti. Bud sa pustia do fér [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 48430x
Priemerná čítanosť článkov: 2691x

Autor blogu

Kategórie