Založ si blog

Hnus na každom fronte

  1. Vážení čitatelia. Dlho som rozmýšľal ako zostavím tento text.
    Všetci normálni ľudia sa zhodneme na tom že situácia na Ukrajine je absurdná, nebezpečná pre ukrajinský ľud a celú Európu. Som zhrozený pri pomyslení na to ako sa musí cítiť ukrajinský občan ktorý opúšťa svoju vlasť a vlastne nevie kedy sa vráti a či sa bude mať kam vrátiť.
    V prenesenom slova význame vraha už máme. Je ním Rusko. Odsúdme ho.
    Avšak stačí to? Opýtajte sa akéhokoľvek vyšetrovateľa či nájdený vrah je preňho koniec práce. Zmyslom vyšetrovania totiž nie len nájsť toho čo chytil zbraň do ruky ale zabrániť ďalšej tragédii.
    To však môžeme dosiahnuť len vtedy ak sa pohráme s myšlienkou že toho vraha mohol aj niekto objednať a mohol mať aj ďalších komplicov, poprípade niekto treti mohol lstivostou a ohovaranim napríklad dosiahnuť to že jeden občan zabil druhého.
    Medziľudské vzťahy sú veľmi komplikované a o to viac sú komplikované vzťahy medzi krajinami ktoré tvoria ľudia.
    Ako by ste hľadali potencionálneho záujemcu o konflikt medzi dvomi osobami? Ja osobne byť vyšetrovateľom, tak sa pozriem na všetkých ľudí v blízkom okolí vraha či obete a zistil kto z nich má z tejto vraždy najväčšie výhody. Bola obeť poistená? Kto má právo získať peniaze zo smrti tej obete? Bol medzi obeťou a vrahom spor? Je v spore zaplatený ešte niekto? Atd atd.
    Poďme sa pozrieť na Rusko a Ukrajinu. Komu môže vyhovovať konflikt ktorého sme teraz svedkami?
    Má útočiaca strana dôvody? snažila sa ich komunikovať pred útokom? Ak áno, mal niekto záujem riešiť dôvody útočiacej strany v zmysle zachovania mieru?
    Tu sa mi núka postreh z komunikácie medzi ľuďmi.
    Mnohí vravia. A čo keby to aj niekomu vyhovovalo. A keby to aj niekto vyprovokoval, no a čo! zločinec je Rusko toho treba potrestať!
    Je to však pravda len sčasti,skúsim vám povedať jednu analógiu zo života.
    Predstavte si že bývate v dome v kľudnej štvrti mesta. Oproti vám cez ulicu býva jeden sused je to taký magor, agresor. Vždy musí mať pravdu. Taký typ že lepšie si ho nevšímať. Tretí sused taký psychopatický úchylák však pomocou internetu a sociálnych sietí spôsobí medzi vami spor. Neváha použiť akékoľvek prostriedky, anonymné telefonáty, zabije psa agresívnemu susedovi a hodí ho na váš dvor. Atd atd. Ľudská hnusoba nepozná hraníc.
    Nakoniec vás agresívny sused napadne, vtrhne na váš dvor ohrozí celú vašu rodinu. Potom príde polícia spacifikuje magora a dá ho do väzby.
    Poviem vám to otvorene ja byť ten poškodený a zistil by som že ten tretí sused spôsobil to čo sa udialo tak osobne prídem za ním, rozmlátim mu hlavu o dlažbu, lebo to on ohrozil moju rodinu.
    Už chápete prečo je dôležité riešiť príčiny?
    Ak chceme odstrániť problém natrvalo, jednoducho musíme odstrániť aj príčiny. Funguje to aj v otázke zdravia, aj v otázke medziľudských vzťahov, aj v otázke medzinárodných vzťahov. Funguje to dokonca aj v technickom prostredí, funguje to všade.
    Ak čakáte že vám vymenujem príčiny tohto konfliktu, tak na to zabudnite.
    S oficiálnymi informačnými zdrojmi to nie je možné.
    Ja vám neviem. Keď si prečítam akékoľvek spravodajstvo z oficiálnych zdrojov nemôžem sa zbaviť pocitu že tí novinári MIER nechcú.
    Udávajú nekompletné informácie ktoré svoju nekompletnosťou spôsobujú medzi ľuďmi emócie a agresívne vášne. Za všetky dám príklad detskej pôrodnice v Mariupole.
    Ráno pri rannom posedení na záchode väčšinou čítam správy, asi preto aby som mal bližšie k záchodu keby mi bolo treba vracať.
    Pred pár dňami na mňa vyblysla informácia že Rusko zaútočilo na detskú nemocnicu a pôrodnicu. Okamžite sa mi pred očami zjavili desiatky mŕtvych a stovky zranených. Čítam ďalej že Zelenský sa vyjadril že je to zverstvo a že pod troskami si ľudia a deti. A výzva aby Európa uzavrela vzdušný priestor nad ukraninou. Moje obavy a zlosť sa stupňovali. „Čo to tí Rusi sakra robia! Zblaznili sa?!“
    Čítam ďalej. Nasledovali informácie o 17tich zranených, vyjadrenia európskych politikov a koniec.
    Ostal som v šoku veď to nie je všetko čo by som potreboval vedieť. Dobre, aktuálny stav mŕtvych nemôžu presne povedať lebo sú pod troskami ale chýba tu základná informácia ktorú noviny poskytnú vždy ak sa jedná o tragédiu takéhoto rozmeru.
    Začal som prehľadávať slovenský internet, všetky slovenské médiá, ani jedno mi neposkytlo základnú informáciu ktorá by ma vyviedla z obáv o rozsach tragédie.
    Nikto sa ani len nezmienil o tom v akom prevádzkovom režime bola tá budova v čase útoku. Ale fakt nikto. Keďže poznám slovenských novinárov viem že keby nemocnica bola plná rodiacich matiek a deti v inkubátoroch tak by o tom urobila ďaleko rozsiahle texty. Lenže v tomto prípade ani muk. Stačilo iba vyjadrenie zelenského že pod troskami sú ľudia a deti.
    Počas dňa sa objavila fotka tehotnej ženy s krvavým čelom ako zostupuje dole schodami v rozbitej budove ktorú zdieľal celý svet, a k tomu pár fotiek rozbitých budov pravdepodobne tej nemocnice.
    Moje obavy sa zmiernili, čakal som neustály prísun nových fotografií mŕtvych detí a žien a chvalabohu nič z toho neprišlo. Tak som teda sám usúdil že nemocnica nebola v riadnom prevádzkovom režime.
    Ak by novinári a, tí čo na nich tlačia, mali v sebe trochu ľudskosti tak by tieto správy vyzerali tak to:
    „Dnes ráno ruská armáda zaútočila na budovu detskej nemocnice a pôrodnice. Chvalabohu nemocnica v inkriminovanej dobe podľa našich informácií nefungovala v riadnom prevádzkovom režime, zatiaľ nemáme informácie o žiadnych mŕtvych a vzhľadom na rozsah poškodenia budovy môžeme hovoriť “ len“ o sedemnástich zranených. Čo bolo príčinou ruského útoku na opustenú pôrodnicu? Bol tam ešte niekto? bližšie informácie sa snažíme zistiť. „

Lenže oni nie oni sa rozhodli rozdúchavať vášne v spoločnosti. Toto je typický príklad keď aj neúplná informácia má rovnaké účinky ako dezinformácia.
Národný bezpečnostný úrad by som mal aj týmto zaoberať lebo tu existuje podozrenie že sa novinári a koaliční politici organizovanie snažia vzbudiť u občanov nenávisť a strach. Toto ale nie je úloha novinárov.
Je mi z väčšiny z nich neuveriteľne zle. A keď sa zamyslím nad tým či niekto ten konflikt mohol veľmi chcieť tak mi to všetko zapadá do seba ako lego.
Aj keď sa nepopierateľné jedná o strašnú vojnu a inváziu Ruska. Žiadny normálny a príčetný človek nebude túto situáciu zveličovať viac ako je potrebné. Občania by sa mali ukľudňovať nie strašiť aby bol zachovaný vnútorný pokoj v spoločnosti. Vyzývam týmto orgány činné v trestnom konaní aby sa pozreli na túto situáciu aj z tohto pohľadu jedná sa totiž o vnútornú bezpečnosť štátu.
U mňa nie je žiadna propaganda vítaná. Ani tá ruská ani ta prozápadná.
Ale pán Heger povedal že treba bojovať proti ruskej propagande a proruským dezinformáciám. Podľa toho čo povedal tak prozápadné dezinformácie sú povolené a po prozápadná propaganda je povolená taktiež.
Preto mám veľké obavy z toho že mocní ľudia na západe mier nechcú, a slobodu informácií tak isto nie.
Celú túto situáciu vnímam ako boj medzi dvomi ideológiami a medzi dvomi propagandami kde na to celé zase doplatili nevinní ludia.
Odporné, história sa opäť opakuje.

Sláva ukrajinskému nevinnému ľudu.

 

 

Exkluzívny rozhovor s umelou inteligencou o demokracii

24.01.2023

O umelej inteligencii (A.I.) sa v posledných časoch hovorí veľmi veľa. Hlavne preto že v posledných rokoch zaznamenala veľký pokrok. No treba podotknúť že túžba ľudstva zostrojiť stroj ktorý bude mať ľudské schopnosti je veľmi stará. Začalo sa hovoriť aj aplikovaní A.I. do súdnictva. a iných rozhodovacích procesov. Ostal som zhrozený. Kam sa podelo ľudstvo? No [...]

Za všetko môžeš ty, ja, aj oni

22.01.2023

Tento blog je tak trošku odpoveď na moj minulý blok a jeho debatu pod ním. Som rád že moje úvahy podnecujú reakcie. Bol by som ešte radšej keby podnietili plodnú debatu. Ale to už z našej podstaty nie je možné. Slovenský národ má okrem pekných vlastností aj veľmi veľa zlých. Skúsim ich vymenovať pomocou slovných výrazov v niekoľkých bodoch. -sýty hladnému neverí [...]

Nedemokratické referendum

22.01.2023

Áno referendum je zo svojej podstaty velmi demokratické. No svoju demokraciu stráca ak je podmienka na platnosť referenda tak vysoko. (Konkrétne 50percentná účasť. ) Prečo? vysvetlím. V referende su v zásade len dve odpovede. ÁNO a NIE. Ak chcete hlasovat ÁNO tak mate len jednu možnosť: ist hlasovať. No tí čo chceju odpovedať NIE maju dve možnosti. Bud sa pustia do fér [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

KDH namieta zmenu rozhodnutia o nemocnici Rázsochy, chce odvolať Dolinkovú

26.04.2024 16:34

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 48435x
Priemerná čítanosť článkov: 2691x

Autor blogu

Kategórie