Založ si blog

Prečo som sa nedal doteraz očkovať?

Nech tento článok slúži ako zdroj pochopenia ľudí ktorí sa doteraz nezaočkovali. Lebo nie každý je z podstaty antivaxer. Nie každý verí že vo vakcínach sú sledovacie čipy.

Ja osobne som celú pandémiu ostával v kľude, aj ked som prišiel v marci 2020 kvôli nej o prácu.

Čo sa týka práce, neostal som sedieť nadávajúc na vládu, ihneď som si našiel prácu inú na ktorú sa nevzťahovali opatrenia. Fajn..mal som aj trochu štastie aj sa mi vrátil celoživotný záujem o sebavzdelávanie a viaceré remeslá.

Dovolím si povedať že patrím medzi ľudí čo uvažujú samostatne na základe faktov. To je v praxi elektrotechnika a , hociakého iného technika, veľmi dôležité.

Celý rok 2020 som strávil vysvetlovaním luďom z môjho okolia dôležitosť opatrení. Väčšina mi dávala zmysel: kvapôčkové širenie vírusu+ rúška + odstup + obmedzenie pohybu, to všetko dáva zmysel.

Lenže, čo sa deje teraz ohľadom očkovania je neuveriteľné.

Zrazu akoby fakty prestali hrať dôležitú úlohu.

Bol som vychovaný celoživotnou zdravotnou sestrou ktorá mne a trom mojim bratom neustále vysvetľovala ako funguje imunita a celé ľudské telo, snáď preto sme nikdy neholdovali alkoholu, nepijeme od smedu sladké vody, nechodíme z každou bolesťou hlavy na pohotovosť nemáme doma zásoby liekov, vlastne služby zdravotníckeho priemyslu sme ako rodina využili veľmi málo krát. Chválabohu.

Predpokladám že moja imunita je týmto prístupom silná ( kedže ju celý život nútim konať samostatne, bez pomoci.) a dokonca mám podozrenie že som si prešiel aj Coronou. Pokiaľ neprišli vakcíny na trh o imunite človeka sa rozprávalo na každom kroku.

Keď sa objavili vakcíny zrazu začala byť téma ľudskej imunity na poslednom mieste. Hoci práve vakcinácia využíva imunitný systém človeka. Najskôr sa začala vakcinácia ospevovať v tom zmysle že zabráni šíreniu vírusu. Potom nejakí „nezodpovední“ virilógovia informovali verejnosť o tom že aj vakcinovaný človek sa môže nakaziť aj virus roznášať, v tom momente sa zmenila mediálna a politická rétorika v tom zmysle že vakcináciou chránite seba aby ste nemali tažký priebeh a nezahĺtili sme nemocnice. V tomto štádiu vedomia o účinkoch vakcíny dáva zmysel zaočkovať starých ľudí a iné ohrozené skupiny ktoré majú imunitný systém už tak slabý že prvotný kontakt z kompletným vírusom nemusia prežiť, preto je výhodnejšie naštartovať ich imunitu neškodnou častou vírusu vo vakcíne.

Problém nastáva až v tedy keď nútia celú populáciu k očkovaniu bez rozdielu. Je jedno či máte už dávno vytvorené protilátky, to nikoho nezaujíma. Zároveň sú médiá plné dezinformácií o tom že neočkovaní sú riziko pre očkovaných. Tomuto vôbec nerozumiem, ak môže byť očkovaný tiež nakazený a zároveň prenášač ktorý má zmiernené priznaky kto je väčšie riziko? vôbec nerozumiem.

Vakcináciou podľa všetkého vytvoríme superšíriteľov ktorý podľa plánu budú môcť medzi sebou zákonne širiť nákazu počas tretej vlny pandémie lebo len oni budú mať povolené spoločenské podujatia a návštevu interiérov reštaurácii atd. Veľmi rozumné…naozaj.

 

Ďaľej. V médiách traduje názor že pandémia sa mení na pandémiu nezaočkovaných. Lebo: z celkového počtu pozitívnych testov za posledné dva mesiace bolo 91 percent neočkovaných. Aj by som tomu uveril ak by článok pred tým neutešoval očkovanú populáciu že oni sa nemusia nikde testovat. Čiže keď sa testujú takmer výhradne iba nezaočkovaní je jasné že štatistika vychádza tak ako vzchádza. Za rok a pol pandémie sme sa už mohli naučiť že pozitívne testovaný nemusí znamenať automaticky chorý a že výsledky testov nehovoria nič o celkovom stave populácie ale len o stave tých ktorí sa dostavili na test. Nehovoriac o presnosti testov.

 

Médiá bijú na poplach že aké dôležité je zaočkovať všetkých, no to si zrejme nemysleli v tedy ked asi dva mesiace prebiehala antikampaň proti Sputniku V, zámerne demotivovali ľudí ktorí by boli ochotní podstúpiť očkovanie aspoň touto vakcínou.

 

Ďalej. nevytvorila sa žiadna verejná diskusia. Jediné načo sa mediálni bojovníci za slobodu slova zmohli je, že vytvorili jednostranné diskusie maximálne v počte osôb 3 (aj z moderátrom) ktorí sa predháňajú v tom kto lepšie spopularizuje vakcináciu. Osobne si v demokratickej a inteligentej spoločnosti predstavujem debatu v televízii kde bude hosť Minister zdravotnictva, hlavný hygienik,ďaľej účastník protivakcinačných protestov, lekárka odniekial z Humenného napr., dalej niekto kto prekonal tažký prebeh ochorenia a niekto kto prekonal tažký priebeh očkovania. Tým by sa pokrylo celé spektrum názorov a debata by konečne dostala úroveň akú sme na slovensku ešte nemali.

 

Takže aby bolo jasné

Nedám sa zaočkovať pokiaľ zodpovednosť za účinky vakcíny nepreberie štát, za druhé pokiaľ sa nevydá príkaz lekárom aby najskôr vyšetrili ľudí na protilátky a podľa toho určili ktorý by mal byt očkovaný a ktorý v žiadnom pripade, za tretie, pokiaľ sa nevytvorí verejná diskusia kde nebudú účastníkmi len stále tí istí štyria či piati odborníci ale aj širšia verejnosť.

 

Skúste pouvažovať prosím vás lebo nemám dôvod sa presviedčat o tom že si pichnem do tela niečo čo presadzujú iba novinári a politici. Vpravenie akejkoľvek látky do tela človeka je  zásah do osobnej integrity človeka.  Viem niekorým to je jedno. V pravia do tela čokoľvek bez ohľadu na to či to dostanú ritným otvorom, ústami či žilou. Takže nejaká vakcína u týchto ľudí už nehrá pravdepodobne rolu. Nepatrím proste medzi tých čo skočia na každý blud z novín. Ja sa nezaočkujem ani za 1000Euro z lotérie, ani za možnosť ísť počas pandémie na pivo. Každý sme iní a to by práve bojovníci za kultúrno spoločenskú diverzitu mali chápať ako prví. Čiže novinári.

 

 

 

Exkluzívny rozhovor s umelou inteligencou o demokracii

24.01.2023

O umelej inteligencii (A.I.) sa v posledných časoch hovorí veľmi veľa. Hlavne preto že v posledných rokoch zaznamenala veľký pokrok. No treba podotknúť že túžba ľudstva zostrojiť stroj ktorý bude mať ľudské schopnosti je veľmi stará. Začalo sa hovoriť aj aplikovaní A.I. do súdnictva. a iných rozhodovacích procesov. Ostal som zhrozený. Kam sa podelo ľudstvo? No [...]

Za všetko môžeš ty, ja, aj oni

22.01.2023

Tento blog je tak trošku odpoveď na moj minulý blok a jeho debatu pod ním. Som rád že moje úvahy podnecujú reakcie. Bol by som ešte radšej keby podnietili plodnú debatu. Ale to už z našej podstaty nie je možné. Slovenský národ má okrem pekných vlastností aj veľmi veľa zlých. Skúsim ich vymenovať pomocou slovných výrazov v niekoľkých bodoch. -sýty hladnému neverí [...]

Nedemokratické referendum

22.01.2023

Áno referendum je zo svojej podstaty velmi demokratické. No svoju demokraciu stráca ak je podmienka na platnosť referenda tak vysoko. (Konkrétne 50percentná účasť. ) Prečo? vysvetlím. V referende su v zásade len dve odpovede. ÁNO a NIE. Ak chcete hlasovat ÁNO tak mate len jednu možnosť: ist hlasovať. No tí čo chceju odpovedať NIE maju dve možnosti. Bud sa pustia do fér [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 47609x
Priemerná čítanosť článkov: 2645x

Autor blogu

Kategórie