Založ si blog

Jasné že štátne zdravotníctvo

Predstavte si (zjednodušene): začnete podnikať v zdravotníctve. Postavíte si zdravotnícke zariadenie a zamestnáte lekárov. Investície sú obrovské a spoliehate sa na pravidelné zisky. Aby ste mali zisk potrebujete klientov, chorých klientov.

Prakticky už v tomto bode by malo každého súdneho človeka zamraziť. „Potrebuje chorých klientov,“

V tomto bode je aj celá moja filozofia tohto blogu.

Opät si predstavte že akoby zázrakom začnú byť občania tohto štátu stále zdravší. Prestávajú využívat zdravotnícke služby, sú zdatnejší, výkonnejší. Pre štát (ako správcu nášho spoločného majetku) je tento stav ideálny.  Ba dokonca zdravie občanov (tak ako aj vzdelanie, energie, vojsko atd) je strategicky veľmi dôležité. V polopate povedané (hypoteticky ak by nikto nebol chorý neboli by potrebné ani nemocnice) (ostali by len pôrodnice a úrazovky) za ušetrené peniaze (nevyužité zdravotné odvody) by sa mohol starať o udržanie zdravia občanov a nakoniec znížit zdravotné odvody

Súkromné zdravotníctvo to má však opačne. Zo zdravých občanov proste nevyžije. Už z podstaty je to odporné ak niekto, niečo, potrebuje pacientov aby mal zisk.

Médiá sú plné názorov a debát z odborníkmi na túto tému. Nikto sa však nevenuje hlavnému problému, zdraviu občanov. Nikto sa nezamýšľal nad tým prečo je toľko chorých ľudí.

Ak by sa táto vec začala ozaj štátom riešiť polovica predávaných potravín by sa nemohla ani predávať, polovica firiem by musela zlepšiť pracovné podmienky ( stres ma nepochybne veľký vplyv na zdravie) atd atd. A o tom všetkom žiadny úspešný kapitalista nechce ani počuť.

Myslim si, že ak budeme ľudia naozaj vyspelí (možno o tisíc rokov) a konečne pochopíme že sme súčast prírody a povýšime ľudské zdravie a život nad záujmy nekonečného rastu. Budeme zdravší.

Konieckoncov aj tá naša snaha o nekonečný rast je proti prírode. Nič v prírode nerastie naveky a keď aj sa o to niečo snaží (vo vesmíre) zrúti sa to samo do seba.

Preto skúsme zahodiť ilúziu o tom že moderný človek je viac ako príroda. Skúste oprášiť vedomosti starých ľudí a na začiatok skúste napr. Pre obyčajný kašeľ neutekať na pohotovosť  ale nasadiť si chlieb, masť a veľa surovej cibule. Každá tabletka ponechaná v lekárni na pospas expiračnej dobe je veľké plus pre vaše telo. A mínus pre koncerny. Verte, neverte.

A hlavne neverte reklamám že čo je najlepšie osvieženie….áno aj hypermoderný a progresívny človek potrebuje iba pra-primitívnu vodu.

Je to len o návykoch…

Pri telke nemusíte do seba pchat Chipsy…vyborne poslúžia slnečnicové semiačka, či nakrájané jabĺčka.

Kašlite na Fit potraviny. 0,00 % tuku v mliečnych výrobkočh znamená len viac emulgátorov…

Kašlite na slogany „pocit sviežosti“ ale radšej sa umyte, či „chuť čerstvosti“ to radšej zjedzte niečo surové.

V jednej vete: stačí žiť menej umelo. I dušou i telom.

Viem že sa za toto na mna kadekto hnevá, no tí ozajstní štátnici určite nie. Ale ozajstní štátnici, nie len zamestnanci štátu, takzvani poslanci, ktori sa snažia sabotovať štát presadzovanim transnacionalizmu.

Štát by podľa mňa mal plne riadit všetko strategické.

Šmelinári a šmejdi by proste nemali obchodovať s našim zdravím. To už niesu zmluvičky, fintičky a malé písmenká ako nástroj zisku. To už je o živote

Exkluzívny rozhovor s umelou inteligencou o demokracii

24.01.2023

O umelej inteligencii (A.I.) sa v posledných časoch hovorí veľmi veľa. Hlavne preto že v posledných rokoch zaznamenala veľký pokrok. No treba podotknúť že túžba ľudstva zostrojiť stroj ktorý bude mať ľudské schopnosti je veľmi stará. Začalo sa hovoriť aj aplikovaní A.I. do súdnictva. a iných rozhodovacích procesov. Ostal som zhrozený. Kam sa podelo ľudstvo? No [...]

Za všetko môžeš ty, ja, aj oni

22.01.2023

Tento blog je tak trošku odpoveď na moj minulý blok a jeho debatu pod ním. Som rád že moje úvahy podnecujú reakcie. Bol by som ešte radšej keby podnietili plodnú debatu. Ale to už z našej podstaty nie je možné. Slovenský národ má okrem pekných vlastností aj veľmi veľa zlých. Skúsim ich vymenovať pomocou slovných výrazov v niekoľkých bodoch. -sýty hladnému neverí [...]

Nedemokratické referendum

22.01.2023

Áno referendum je zo svojej podstaty velmi demokratické. No svoju demokraciu stráca ak je podmienka na platnosť referenda tak vysoko. (Konkrétne 50percentná účasť. ) Prečo? vysvetlím. V referende su v zásade len dve odpovede. ÁNO a NIE. Ak chcete hlasovat ÁNO tak mate len jednu možnosť: ist hlasovať. No tí čo chceju odpovedať NIE maju dve možnosti. Bud sa pustia do fér [...]

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 48228x
Priemerná čítanosť článkov: 2679x

Autor blogu

Kategórie