Založ si blog

Komu treba predvolebné prieskumy?

Nestíham sa diviť ako úboho massmediá bojujú proti moratóriu na prieskumy.

Teraz som dočítal článok v Novom Čase. To keď poviem že sú to len posluhovači západu je to najvlúdnejšie čo o takom denniku a jemu podobných môžem povedať.

Tak poďme pekne po poriadku.

V prvom rade sa zamyslime na čo je dobrý predvolebný prieskum pre občana ktorý sa má slobodne rozhodnúť? Informácií dôležitých pre správne rozhodnutie má v médiách neúrekom. Články, predvolebné rozhovory a debaty, súpis káuz ale aj úspešných činov toho či onoho politika.

To ako bude voliť náš sused by nás zaujímat nemalo tak ako nás nezaujíma že sused má rád blondínky keď ja mám rád brunetky. Jednoducho každý by mal svoje rozhodnutia robiť podľa vlastného svedomia a vedomia.

No dobre. Obhájca manipulačných mediálnych techník povie: ale to je len informácia…každý nech s ňou naloží ako chce. Áno pre človeka z vlastným rozumom je to len informácia. No mediálne smeti na Slovensku však veľmi dobre vie aký je bežný slovenský občan. A náležite to zneužíva. Klasický typ slovenského občana totiž už nejak podvedome nejde proti prúdu. A keď si prečíta týždeň pred voľbami že jeho favorit má 2 percentá a iný má 20 tak si bohužiaľ väčšinou povie: „tak načo budem voliť toho svojho keď aj tak nemá šancu. “ áno, a tu sa začína manipulácia. A keď k tomu pridáme fakt že tie prieskumy sa robia väčšinou na 1000 alebo 1500 respondentoch, súdnemu človeku musí žlč vykysnúť že kvôli takému „reálnemu“ prieskumu sa veľa ľudí odvráti od svojho favorita.

Neobstojí ani argumentácia profesionality médií, Maťovič konečne zo seba dostal to čo napríklad Martin Daňo tvrdí už roky, že sú tu mediálne presstitútky. A verte tomu že nie len Kočnerova kamarátka ktorá písala v záujme Smeru. Kávičky, shoppingy, smažkovský štýl života nový Iphone každý rok, či dovolenky niečo stoja a výnimkami niesú ani iní novinári.

Čo nám z toho vychádza? Predvolebné prieskumy potrebujú hlavne samotné strany ktoré používajú (zo západu dovezené) mediálne predvolebné manipulačné techniky.

Napriek tomu podľa môjho názoru stačí mesačné moratórium. Nemám nič proti prieskumom v dostatočnom odstupe od volieb. Pre voličov je to zaujímavosť a pre politikov informácia ktorú môžu využit napr. na spájanie strán. Nič viac.

Exkluzívny rozhovor s umelou inteligencou o demokracii

24.01.2023

O umelej inteligencii (A.I.) sa v posledných časoch hovorí veľmi veľa. Hlavne preto že v posledných rokoch zaznamenala veľký pokrok. No treba podotknúť že túžba ľudstva zostrojiť stroj ktorý bude mať ľudské schopnosti je veľmi stará. Začalo sa hovoriť aj aplikovaní A.I. do súdnictva. a iných rozhodovacích procesov. Ostal som zhrozený. Kam sa podelo ľudstvo? No [...]

Za všetko môžeš ty, ja, aj oni

22.01.2023

Tento blog je tak trošku odpoveď na moj minulý blok a jeho debatu pod ním. Som rád že moje úvahy podnecujú reakcie. Bol by som ešte radšej keby podnietili plodnú debatu. Ale to už z našej podstaty nie je možné. Slovenský národ má okrem pekných vlastností aj veľmi veľa zlých. Skúsim ich vymenovať pomocou slovných výrazov v niekoľkých bodoch. -sýty hladnému neverí [...]

Nedemokratické referendum

22.01.2023

Áno referendum je zo svojej podstaty velmi demokratické. No svoju demokraciu stráca ak je podmienka na platnosť referenda tak vysoko. (Konkrétne 50percentná účasť. ) Prečo? vysvetlím. V referende su v zásade len dve odpovede. ÁNO a NIE. Ak chcete hlasovat ÁNO tak mate len jednu možnosť: ist hlasovať. No tí čo chceju odpovedať NIE maju dve možnosti. Bud sa pustia do fér [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 48353x
Priemerná čítanosť článkov: 2686x

Autor blogu

Kategórie