Založ si blog

Nie je nič sebazničujúcejšie ako pocit nezničiteľnosti

Veľa frajerov tak skončilo. veľké svaly, veľký fejm, ego až vo vesmíre. Jeden blbý skok zo skaly do vody aby zaujal dievčatá a už je na vozíčku.
Vždy bude platiť stará pravda ze strach ti môže zachrániť život. Ono to je vlastne tak vymyslene prírodou. Strach, obavy a prehodnocovanie situácie majú zabrániť fyzickému poškodeniu organizmu.
Môže za to starý známy pud sebazáchovy. Každý psychológ vám povie že napríklad psychopat z asociálnou poruchou osobnosti okrem iného nepociťuje aj strach.
Či to má niečo spoločné s tým že sa strach vytráca z našej spoločnosti to už nechám na úvahu.
No jedno viem isto. V našej „vyspelej“ spoločnosti prevláda kolektívny názor, hlavne u mladých ľudí, že Európa je takmer nezničiteľná. Že sa bez nás svet ani Rusko nezaobíde.
Takéto uvažovanie popiera akúkoľvek logiku. Nič nie je nekonečné a koniec koncov Európa už svoje dno neraz zažila.
Akurát sa už veľmi dlho nič neudialo, a 80 rokov od druhej svetovej vojny je už asi príliš dlhý čas na to aby si nové generácie uvedomili že stačí málo a všetci budeme trpieť.
Sú omámení výdobytkami techniky, LED svetielkami, elektrickými kolobežkami, 8K, 5G, LGBT, Instagramom a úplne legálnou a propagovanou sodómiou.
Veď aký zlý by som mohol zdať svet pre 17 ročného chalana alebo dievča keď vie že môže trtkať kedy chce, s kým chce, ak sa niečo stane tak si to proste nechajú zobrať kedy chcú, neustále v žiare monitorov telefónov ovplyvnení číslami počtom lajkov, počtom followers a následný pocit výnimočnosti, plus legalizacia drog a pôžitkárske videnie sveta.
Následným gumovaním mozgov v médiách majú pocit že tí tzv. dezoláti im chcú všetko toto zobrať.
Lenže ľudia nazývaní dezolátmi majú jednu vlastnosť. Uvedomujú si jeden nemenný fakt.
Žiadna sranda netrvá večne. Je to proste tak. Ešte nikdy nevydržala žiadna civilizácia večne. A takmer vždy sa skončila pri svojom najväčšom vrchole.
Preto nadávame na tento systém ktorý sa tvári že je všemocný. Lebo pocit všemocnosti je prvý krok k záhube.
Celú históriu ľudstva sa pravda vždy hľadala. No napríklad teraz sme dospeli do situácie kedy máme k dispozícii skupiny ľudí ktorý určujú čo je pravda a čo nie a podľa toho zavádzajú cenzúru pod slovami. „chránime ľudí pred dezinformáciami“.
Čo si myslíte na akej úrovni by sme boli ak by sa všelijaký zatracovaní vedci histórie báli ísť proti prúdu? Pravdou je že väčšina tých najlepších vynálezov ľudstva vznikla na ceste proti prúdu.
To nie je dôkaz o tom že každý dezolát môže vymyslieť nejaký vynález. To je dôkaz o tom že nikdy nemôžete stopercentne tvrdiť že máte pravdu a ten druhy nie.
Je to o aspoň malej pokore a uvedomovaní si zložitosti sveta.

Ďakujem…

Exkluzívny rozhovor s umelou inteligencou o demokracii

24.01.2023

O umelej inteligencii (A.I.) sa v posledných časoch hovorí veľmi veľa. Hlavne preto že v posledných rokoch zaznamenala veľký pokrok. No treba podotknúť že túžba ľudstva zostrojiť stroj ktorý bude mať ľudské schopnosti je veľmi stará. Začalo sa hovoriť aj aplikovaní A.I. do súdnictva. a iných rozhodovacích procesov. Ostal som zhrozený. Kam sa podelo ľudstvo? No [...]

Za všetko môžeš ty, ja, aj oni

22.01.2023

Tento blog je tak trošku odpoveď na moj minulý blok a jeho debatu pod ním. Som rád že moje úvahy podnecujú reakcie. Bol by som ešte radšej keby podnietili plodnú debatu. Ale to už z našej podstaty nie je možné. Slovenský národ má okrem pekných vlastností aj veľmi veľa zlých. Skúsim ich vymenovať pomocou slovných výrazov v niekoľkých bodoch. -sýty hladnému neverí [...]

Nedemokratické referendum

22.01.2023

Áno referendum je zo svojej podstaty velmi demokratické. No svoju demokraciu stráca ak je podmienka na platnosť referenda tak vysoko. (Konkrétne 50percentná účasť. ) Prečo? vysvetlím. V referende su v zásade len dve odpovede. ÁNO a NIE. Ak chcete hlasovat ÁNO tak mate len jednu možnosť: ist hlasovať. No tí čo chceju odpovedať NIE maju dve možnosti. Bud sa pustia do fér [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 18
Celková čítanosť: 48217x
Priemerná čítanosť článkov: 2679x

Autor blogu

Kategórie